Hvem er vi, og hvad står vi for?

Liberal Alliance i Solrød er en lokalafdeling af det politiske parti Liberal Alliance. Liberal Alliance tager sit afsæt i ideologien liberalisme.

Vores lokalafdeling blev stiftet tilbage i 2013, hvor vi også stillede op til kommunalvalget i Solrød Kommune for første gang. Her gang lykkedes det Henrik Boye at opnå valg til byrådet, og i foråret 2017 fik han følgeskab af Emil Blücher.

Ved det seneste kommunalvalg i november 2021, fik vi tre mandater i byrådet: Emil, Regine og Henrik. Efter en dramatisk konstitueringsproces, lykkedes det os at få borgmesterposten, efter at kommunen i mere end 50 år havde været styret af borgmestre fra partiet Venstre.

Liberal Alliance i Solrød fortolker liberalismen ud fra et pragmatisk synspunkt, hvortil vi mener, at det enkelte menneske er bedst til at styre sit liv og få mest ud af dette.

Borgerne i Solrød Kommune skal have mest muligt for deres skattekroner, hvorfor vi har fokus rettet mod især at sikre daginstitutioner, skoler og ældrepleje af høj kvalitet.

Udover “værdi for pengene”, betyder valgfrihed også utrolig meget for os. Vi mener at den offentlige sektor er til at for beskytte rammerne for borgernes udfoldelse og dermed ikke styre borgernes liv.